fbpx
Victoria Kliniken website screenshot

Victoriakliniken

Utmaningen

Victoria Kliniken är en av de främsta plastikkirurgi klinikerna i Stockholm och vi fick i uppdrag att se till att stärka deras digitala närvaro. Det första steget var att ta fram en helt ny hemsida och därefter implementera en data-driven process i deras annonseringsstrategi på Facebook Ads & Google Ads.

Använda tjänster

SEO
Facebook Ads
Webbutveckling
Datadriven marknadsföring
UX-design
Branding

Branding

Typsnitt Adobe Garamond Pro Italic är ett typsnitt med seriffer och dessutom i Italic form som starkt uttrycker elegans. Typsnittet är välkänt och bidrar därmed även till en mer familiar känsla. I ganska stor kontrast till detta står typsnittet Proxima Nova som är ett sans-seriff typsnitt. Bokstäverna är enkla och odramatiska in sina kurvor. Detta kompletterar Adobe Garamond bra och ger en god läsbarhet i brödtext.
Aa

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ

abcdefghijklmnopqrstuvxyzåäö

0123456789

Adobe Garamond Pro Italic
Aa

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ

abcdefghijklmnopqrstuvxyzåäö

0123456789

Proxima Nova Regular
#f2efea
CMYK: 0/1/3/5
RGB: 242/239/234
#2f2f2f
CMYK: 0/0/0/82
RGB: 47/47/47
#d5b48a
CMYK: 0/15/35/16
RGB: 213/180/138
#906d5c
CMYK: 0/24/36/44
RGB: 144/109/92
Färger En naturlig färgskala i brunt och beige representerar naturlig skönhet. Detta är vad kliniken vill erbjuda sina klienter. Färgerna inger också en viss värme och därmed vitalitet. Värmen är dock inte för hög vilket möjliggör för att kunna framhäva bilder i större utsträckning på vackra människor.

Utveckling av Hemsida

Responsiv Hemsida
Enkla sektioner med överlappande bilder och texter står för hur viktigt det är med relationer på kliniken. Funktionsmässigt möjliggör det även för att framhäva viktig information. Sidans struktur följer en enkelt höger-vänster rytm med gott om ”white space” för att förmedla en spa liknande känsla. Det medför även att information enkelt kan tas in av besökaren. Något som är speciellt viktigt för att varje klient ska kunna få en effektiv behandlingsåterhämtning.
Victoria Kliniken website screenshot

Growth Strategi

SEO Utveckling Arbetet med sökmotoroptimering har under årets lopp haft mycket gott utfall, med betydligt bättre rankning idag jämfört med start. Med Webbografi's hjälp håller flera av Victoria Kliniken mest konverterande sökord Googles toppositioner. SEO är ett långsiktigt arbete och de bästa resultaten nås när våra konsulter integreras i kundens marknadsstrategi för att kunna bidra med sin expertis när den behövs som mest. Våra konsulters erfarenhet, expertis och tillgång till avancerade verktyg är ett perfekt komplement för att stärka kundens digitala närvaro.
Antal sökord som #1 på Google 10/14 +85% Jan 2020 - Dec 2020

RETURN ON AD SPEND (FB)

3.2x

Ökad konvertering

+65%

Jan 2020 - Dec 2020

RETURN ON AD SPEND (GOOGLE)

4x

Ökad trafik

+145%

Trafik & Konvertering

Vi lyckades tidigt sätta en effektiv data-driven process vilket möjliggjorde ständig och snabb optimering av hela kundupplevelsen från hemsida till annonsering. Genom att implementera vår testmetodik från början kunde vi vara datadrivna och agila inom marknadsföringen. Detta gjorde att vi snabbt kunde hitta rätt målgrupp till en effektiv cost per acquisition. Genom att ta ett helhetsgrepp på digital leadsgenerering kunde vi jobba iterativt med teknik, marknadsföring, content och SEO för att utveckla hela kundresan.