fbpx
Hitta website screenshot

Hitta Hantverkare

Utmaningen

Hitta Hantverkare hjälper byggföretag att hitta bra byggprojekt och beställare att hitta proffesionella hantverkare i ditt närområde. Hitta Hantverkare kontaktade oss för att de ville stärka deras digitala närvaro och skapa en starkare varumärkeskännedom i en redan konkurrenskraftig bransch.

Använda tjänster

Datadriven marknadsföring
Branding
Webbutveckling
Facebook Ads
UX-design

Branding

Typsnitt Heebo Bold är ett avskalat typsnitt på så sätt att kurvor inte överdrivs, att där finns en ganska jämnt tjocklek och att ”descenders” inte överdrivs. Effekten blir funktionell vilket följer hemsidans syfte att bistå med enkel sök-funktion efter hantverkare. Typsnittet Helvetica har liknande kvaliteter som Heebo men något mer negativt utrymme som ökar läsbarheten. Det är ett passande typsnitt för brödtext.
Aa

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ

abcdefghijklmnopqrstuvxyzåäö

0123456789

Heebo Bold
Aa

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ

abcdefghijklmnopqrstuvxyzåäö

0123456789

Helvetica Neue Regular
#32384d
CMYK: 35/27/0/70
RGB: 50/56/77
#eaeef8
CMYK: 6/4/0/3
RGB: 234/238/248
#2f51c1
CMYK: 76/58/0/24
RGB: 47/81/193
#393939
CMYK: 0/0/0/78
RGB: 57/57/57
Färger Med färgval ville vi ytterligare förmedla tjänstens tekniska erbjudande. Den blå paletten har en modern och intensiv blå som kommit att relateras med moderna digitala lösningar. Det blåa förmedlar också en säkerhet och ett lugnt, något som stödjer tjänstens funktion att förenkla kontakten med hantverkare.

Utveckling av Hemsida

Responsiv Hemsida
Kurviga former kompletterar den mjuka färgskalan och förmedlar att det är en enkel och smidig tjänst att använda. Ikoner används för att förtydliga olika bitar av information och ökar besökarens förmåga att tolka och agera på hemsidan. Upplägget av information är okomplicerat och på så sätt funktionellt. Målet med sidan är att besökaren ska känna sig självsäker och informerad nog att kunna fylla i en offertförfrågan.
Hitta website screenshot

Growth Strategi

RETURN ON AD SPEND (FB)

2.5x

Ökad konvertering

+45%

Jun 2019 - Dec 2020

RETURN ON AD SPEND (GOOGLE)

4.5x

Ökad trafik

+150%

Trafik & Konvertering

Genom att ta ett helhetsgrepp på digital leadsgenerering kunde vi jobba iterativt med teknik, marknadsföring, content och SEO för att utveckla hela kundresan. Då vi alltid testar olika kanaler, målgrupper, marknadsmaterial och diverse skärningar dem emellan, så ställer det stora krav på den kreativa parten liksom att vårt samarbete blir effektivt, vilket var fallet i detta projekt. Genom att fokusera på landingssidorna och hålla dessa extremt relevanta kunde vi driva upp Landing Page Scoren.